otrdiena, 2008. gada 22. aprīlis


Sveiki!

Latvijā ir daudz partiju, taču ne katra no tām var sasniegt 5% barjeru vēlēšanās. Iemesli, kāpēc tas tā notiek ir daudz un dažādi, bet neba šis mans darba mērķis. Es vēlējos aplūkot partiju mājas lapas. Kā zināms, mūsdienu cilvēkam šāda informācijas ievirze (Internets) ir acīm un dzīvesveidam tīkamāka un pieņemamāka. Gribēju uzzināt aptuveno situāciju par interneta izmantošanu savas partijas popularizēšanai. Lai nebūtu jāveic garš un tehnisku vārdu piebārstīts pētījums, par ko liela daļa manu paziņu un draugu nebūtu lietas kursā, es papētīšu tikai vienas partijas mājas lapu – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK.

Tātad! Partijas mājas lapa. Jau tikai pārskrienot ar acīm var pateikt, kam pieder šī mājas lapa – ir gan partijai atbilstošā dzeltenā krāsa, gan simboli un, protams, pazīstamāko politiķu sejas.

Jāsaka, ka TB/LNNK ir sastopama Internetā itin bieži. Ierakstot Googlē vārdu savienojumu TB/LNNK tiek piedāvāti 379 raksti, kuros partija pieminēta. Mājas lapā ir atrodamas saites uz TB/LNNK otru mājas lapas adresi - UEN (Union for Europe of the Nations) un Rīgas Domes mājas lapu. Tas cilvēkiem, kas vairāk ieinteresēti konkrētās lietās un, protams, savas partijas popularizēšanai.

Lai gan mājas lapā nav norādīti TB/LNNK politiķu blogi, tādi ir Robertam Zīlem un Valdim Dombrovskim. Tātad partija ir saistīta ar blogosfēru, taču neizmanto šo iespēju pilnīgi.

Kopumā par mājas lapu var teikt, ka dizaina ziņā tā ir patīkama partijas atbalstītājiem, jo tur ir gan partijas raksturīgās krāsas, gan simboli un zīmes. Arīdzan vietne ir viegli pārskatāma un, protams, kas ir svarīgi vēlētājiem - ir iespējams uz e-pastu saņemt jaunākās ziņas.

Otrā mājas lapā saites liktas uz TB/LNNK oficiālo mājas lapas adresi, Union for Europe of the Nations mājas lapu, Eiropas parlamenta informācijas biroja un Eiropas parlamenta, kā arī Latvijas Radio 1 arhīva mājas lapām.

Partijas vietne ir bagāta ar informāciju. Dizains vienkāršs, bet piesaistošs. Valoda diezgan akadēmiska, kas patiktu cilvēkam, kas pārzina politiku, bet parastam vēlētājam, kam pietiek ar krustiņa ievilkšanu biļetenā, šāda veida informācija nešķistu pievilcīga.

Vēl tik varu piebilst, ka mājas lapa (vismaz oficiālā) rada atpazīstamību, izmantojot krāsas, simbolus un zīmes un sniedz pašu nepieciešamāko informāciju. Ja vēlētājs vēlas uzzināt kaut ko akadēmiskākā valodā rakstītu, tad visas iespējas ir apmeklēt UEN mājas lapu!



Nav komentāru: